10/10/2024 11:55:38 - 11/10/2024 11:55:38 - 42 Okunma
Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Bayram, yürütücüsü olduğu “Türk Dünyasının Entegrasyonu Sürecinde Anahtar Bir Kavram: Türkistan (Tarihî ve Edebî Metinlerde Ortak Vatan)” başlıklı projenin çıktısı olan “Tarihi ve Edebî Metinlerde Türkistan” adlı kitabın tanıtım toplantılarına katıldı. Kitap, Prof. Dr. Bülent Bayram ve Prof. Dr. Cengiz Tomar editörlüğünde iki cilt olarak yayınlandı. İlk tanıtım toplantısı 7 Ekim 2024 tarihinde Türkistan şehrinde, Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezinde gerçekleşti. İkinci tanıtım ise 8 Ekim 2024 tarihinde Almatı şehrinde, Ahmet Yesevi Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsünde yapıldı. Kitabın, Türk dünyasında önemli bir akademik kaynak olması bekleniyor.
Bülent Bayram Ahmet Yesevi Üniversites lan “Tarihi ve Edebî Metinlerde Türkistan”

KZK1
KZK2