Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Bölümümüz Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Şener “Katkeldi” Kitabinin İmza Gününe Katildi

25/10/2023 20:26:28 - 25/10/2023 20:26:28 - 281 Okunma

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ŞENER, Cengiz AYTMATOV’un doğumunun 95., Törökul Aytmatov’un doğumunun 120. yılı anısına Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde düzenlenen 3. Aytmatov Anma Günleri etkinliklerine katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ŞENER’in Dr. Cıldız ALİMOVA ile birlikte Kırgızcadan Türkiye Türkçesine aktardığı, dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz AYTMATOV’un kız kardeşi, Kırgız toplumunun önemli insanı Roza AYTMATOVA ve yeğenleri Asan AHMATOV’un 2016 yılında kaleme aldığı Katkeldi hikayesinin tanıtım toplantısı ve imza günü etkinliği de bu anma günü kapsamında gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan kitabın yazarları Roza AYTMATOVA, Asan AHMATOV ve kitabın aktarımını yapan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ŞENER kitaplarını imzaladılar. Kitabın yayınevi editörü Dr. Öğr. Üyesi Yakup ÖMEROĞLU’nun da katıldığı etkinlik okurların ilgisi ile karşılandı.

Katkeldi, Sovyet döneminde Türk kimliğinin yok edilmek istenmesi sonucu entelektüel camianın haksız yere kurban edildiği ve tarihe repressiya olarak geçen kızıl kırgının en yakın tanıklarından olan Nagima Ana ve çocuklarının özellikle İlgiz AYTMATOV ve Cengiz AYMATOV’un acı hatıralarını konu edinmekte, İlgiz AYTMATOV’un II. Dünya Savaşı döneminde postacı olarak çalıştığı günlere odaklanmaktadır. 

Ayşe Şener Cengiz Aytmatov Katkeldi

Facebook Twitter Google Plus
Katkeldi 1
Katkeldi2
Katkeldi 3
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.