Araştırma Görevlimiz Meryem Hamişoğlu Özbekistan Dil Bayramı Etkinliklerine Katıldı.

23/10/2023 15:15:46 - 23/10/2023 15:15:46 - 521 Okunma

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Araştırma Görevlisi Meryem HAMİŞOĞLU, Özbek diline resmi dil makamı verilmesinin 34. yılı münasebetiyle Fergana Devlet Üniversitesinin düzenlediği 21 Ekim Özbek Dil Bayramı etkinliğine katıldı. Özbek halkının dil bayramını kutlayan HAMİŞOĞLU, ana dilinin önemi hakkında bilgi verdi. Vatan ve millet sevgisinin ana dili aracılığıyla yeni nesillerin düşünce dünyasına işlendiğinden bahsetti. Ana diliyle bir milletin tarihinin, edebiyatının, sanatının, biliminin yüksek seviyelere taşınabileceğini vurguladı. Sözlerine Özbek milli şairi Abdulla Aripov’un “Ona Tilim” adlı şiirini okuyarak son verdi.

Meryem Hamişoğu Özbekistan

Meryem Hamişoğlu 1