Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Üniversitemizde "eski Türkler, Medeniyet, Kültür" Başlıklı Konferans Düzenlendi

23/02/2018 17:06:58 - 23/02/2018 17:06:58 - 15820 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü'nün 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Bahar dönemi etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu "Eski Türkler, Medeniyet, Kültür"  konulu konferans, İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kürşat YILDIRIM'ın sunumuyla Hasan ZAN Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Doç. Dr. Kürşat YILDIRIM, konferansta eski Türklerin bozkır yaşamına değinerek günümüzde de bozkırda yaşamaya devam eden Türklerin hayatını görseller eşliğinde anlattı. Bozkırda yaşamın zorluğunu ifade eden Doç. Dr. YILDIRIM, Türklerin bozkır hayatıyla çocukluk döneminden itibaren uyum gösterdiklerini belirtti. Bozkır hayatı ile şehir hayatı arasında bir karşılaştırma yaparak Türk halkının şehirleşme sürecinden de söz eden YILDIRIM, geçmişten bu yana varlığını koruyan önemli Türk şehirleri hakkında da bilgiler verdi. 

“Medeniyet” kelimesinin anlamını hakkında da konuşan YILDIRIM, Batıda Türk halkına medeni bir toplum olarak bakılmamasının nedenlerini sıraladı. Türklerin, batının bakış açısıyla fatih bir millet olarak değerlendirildiğini söyledi. Türklerin hiçbir milleti yok etmek istemediğinin altını çizen YILDIRIM, gerek bozkır hayatında gerekse şehir hayatında Türklerin önemli kültürel eserler bıraktıklarını ve bu eserlerin daha fazla araştırmacı tarafından incelenmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Konferans, soru-cevap kısmının ardından Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM’ın İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kürşat YILDIRIM’a teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Eski türkler Kültür Kürşat Yıldırım

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.