Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

"türkistan’Da Dil Ve Kültür Politikaları" Konulu Konferans Düzenlendi

21/02/2018 17:10:33 - 23/02/2018 17:10:33 - 18864 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü'nün 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Bahar dönemi etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu "Türkistan’da Dil ve Kültür Politikaları"  konulu konferans,  Trakya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fahri TÜRK'ün sunumuyla Hasan ZAN Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Konferansta Prof. Dr. Fahri TÜRK,  dünyada birçok devletin siyasi değerlerinde görülen askeri güç ve yumuşak güç hakkında bilgi verdi. Dil ve kültür politikaları ile yapılan çalışmalarda yumuşak güçten yararlanıldığını belirtti.

Yumuşak güç kullanımında Avrupa ülkeleri ve Türkiye’den örnekler veren TÜRK, ülkelerin yurtdışı tanıtımlarının yapılmasında kültürün ve dilin önemli bir öğe olduğunu kaydetti. Dil ve kültürün siyasi kurumlar aracılığıyla yurtdışında ülkeleri cazip hale getirdiğini ifade ederek Türkiye’de yumuşak güce hizmet eden kurumları açıkladı. TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Türk Dünyası araştırmaları Vakfı, Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Manas Üniversitesinin dil ve kültür faaliyetlerini anlattı.

Prof. Dr. Fahri TÜRK, yükseköğrenimin uluslararası hale gelmesinin önemine vurgu yaparak Avrupa’daki ve Türkiye’deki burs olanaklarından bahsetti. Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de eğitim almasının artırılması için önerilerde bulundu.

Konferans, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM’ın Prof. Dr. Fahri TÜRK’e teşekkür ederek günün anısına teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

Dil Kültür Türkistan

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.