Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş Tarafından, Batı Trakya’Nın Gümülcine Ve İskeçe Şehirlerinde “Balkanlar’Da Türk-İslam Kültürünün Dünü, Bugünü, Yarını” Konulu Iki Konferans Verildi.

19/02/2018 14:07:49 - 19/02/2018 14:07:49 - 17276 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ tarafından 10.02.2018 tarihinde Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde, 11.02.2018 tarihinde de İskeçe Türk Birliği’nde “Balkanlar’da Türk-İslam Kültürünün Dünü, Bugünü, Yarını” konulu iki konferans verildi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği tarafından düzenlenen konferanslarda; birçok Balkan ve Avrupa ülkesinde Türk-İslam kültürü-tarihi üzerinde pekçok araştırma ve çalışmaya imza atan Dr. Ertuğrul KARAKUŞ’un yaptığı araştırmalar ve değerlendirmeleri katılımcılarla paylaşıldı.

Gümülcine’deki konferansa; Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Nejat Ahmet, Rodop milletvekili Mustafa Mustafa, Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçişmiş Müftüsü İbrahim Şerif, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin, DEB Partisi Kadınlar Kolu Başkanı Duygu Mustafa, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Saklı, Bulgaristan Türk edebiyatçısı Mehmet Türker ve birçok Batı Tarkya-Gümülcine’li katıldı.

İskeçe’deki konferansa da DEB Partisi Genel Başkan Vekili Ahmet Kara, Genel Başkan Yardımcısı Ramadan Duban, İskeçe Türk Birliği Başkanı ve DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, Genel Başkan Danışmanı Bahri Belço ve MYK Üyeleri Mustafa Şargo ile Hüsniye Arabacıoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Asbaşkanı, DEB Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Sağlık Kolu Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Bulgaristan Türk edebiyatçısı Mehmet Türker, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Genel Sekreteri Mümin Mümin, ayrıca birçok Batı Tarakya-İskeçe’li katıldı.

Yoğun bir ilgi ile izlenen ve yaklaşık iki buçuk saat süren her iki konferans dolayısıyla Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Nejat Ahmet ve İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Dr. Ertuğrul KARAKUŞ’a teşekkürlerini sunup plaket takdim ettiler. 

Haricen Dr. KARAKUŞ’a, 1901 yılında yapılan, ay-yıldızlı kitabesi zaman zaman saldırılara uğrayan ve Batı Tarkya Türklüğünün kimliğinin bir parçası sayılan Osmanlı eseri Hamidiye Köprüsü’nün tablosu hediye edildi.

Batı Trakya konferans Balkanlarda Türk İslam Kültürü

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.