Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş Tarafından İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde “Şair-Mekan İlişkisi Bağlaminda Yahya Kemal Ve Üsküp” Konulu Bir Konferans Verildi

10/01/2018 10:08:21 - 10/01/2018 10:08:21 - 15189 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ tarafından 27.12.2017 tarihinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde “ŞAİR-MEKAN İLİŞKİSİ BAĞLAMINDA YAHYA KEMAL VE ÜSKÜP” konulu bir konferans verildi.

Konferansta;2013-2016 yılları arasında Makedonya’da Türkoloji dersleri verdiği sırada “Yahya Kemal, Üsküp, Balkanlar’da Türk Kültürü” konularında pekçok çalışmaya imza atan Dr. Ertuğrul KARAKUŞ’un, büyük Türk şairi Yahya Kemal Beyatlı’nın Üsküp hayatı ile ilgili yaptığı araştırmalar katılımcılarla paylaşıldı.

Konferansa Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan GÖKÇE, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömür Ceylan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferans sonunda söz alan İKÇÜ Rektör Yardımcısı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan GÖKÇE, Dr. Ertuğrul KARAKUŞ’u Makedonya’daki ve Balkanlar’daki çalışmalarıyla bildiğini ve takip ettiğini belirterek Dr. KARAKUŞ’a teşekkür edip katılım belgesini takdim etti.

Yahya Kemal Ertuğrul Karakuş Konferans

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.