Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Çağdaş Türk Lehçeleri Ve Edebiyatları Bölüm Öğrecilerinin Katılımıyla ''türk Dünyasına Genç Bakış'' Konulu Panel Düzenlendi

07/12/2017 10:04:01 - 07/12/2017 10:04:01 - 15694 Okunma

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü'nün kuruluşunun 5. yılı anısına düzenlenen etkinlikler kapsamında bölüm öğrencileri tarafından ''Türk Dünyasına Genç Bakış'' konulu panel yapıldı.

Yrd. Doç. Dr. Bülent HÜNERLİ’nin başkanlık yaptığı panelde genç araştırmacılar, genel olarak dünyada ve Türkiye’de yaşayan Türk soylu halklardan, bu halkların tarihinden, göç serüveninden, gelenek göreneklerinden ve günümüzdeki durumundan bahsettiler.

Panel katılımcılarından Sefa Demir, Ukrayna’da yaşayan Gagauzlar hakkında, Aytuğ Kaya Ukrayna’da yaşayan Kırım Tatarları hakkında, Gizem Çalkar Ankara Günalan köyünde yaşayan Tatarlar hakkında, Özge Sefer Kırklareli Babaeski ilçesinde bulunan Pomak Türkleri hakkında, Oğuzhan Ocak ise Türkistan coğrafyası hakkında değerli bilgiler paylaştı.

Panel, soru-cevap kısmının ardından öğretim üyemiz Doç. Dr. Bülent BAYRAM’ın genç araştırmacılara günün anısına teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

Türk Dünyası Genç Araştırmacılar Panel

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.