Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Bayram İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde "çuvaş Türkleri: Dil, Tarih Ve Edebiyat" Konulu Konferans Verdi

03/11/2017 08:24:51 - 03/11/2017 08:24:51 - 12013 Okunma

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Bülent BAYRAM İstanbul Medeniyet Üniversitesi Dilbilim Topluluğu'nun düzenlemiş olduğu Dilbilim Seminerleri etkinlikleri çerçevesinde 01 Kasım 2017 Çarşamba günü "Çuvaş Türkleri: Dil, Tarih ve Edebiyat" konulu bir konferans verdi. Çuvaşların tarihi geçmişleri, Çuvaşçanın tarihi dönemleri, genel Türkçe içindeki yeri ve önemi, Çuvaşçanın yazı dili oluş serüveni ve Çuvaşların kültürlerinin temel dinamikleri hakkında görsel malzemelerin desteğiyle sunum gerçekleştirdi. Dilbilim Topluluğu üyeleri ve ilgililerin katıldığı etkinlik soru cevap kısmının ardından Medeniyet Üniversitesi Dilbilim Bölümü başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Aydemir'in konuşması ve hediye takdim etmesiyle sona erdi.

Çuvaşlar klu çtle