Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Çağdaş Türk Lehçeleri Ve Edebiyatlari Bölümünü Ziyaret Etti

23/05/2017 23:49:07 - 23/05/2017 23:49:07 - 12895 Okunma

Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Myratgeldi SEYİTMAMMEDOV Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümüne ziyarette bulundular. Başkonsolos Myratgeldi SEYİTMAMMEDOV, Türkmenistan’daki Türkmen Dili ve Edebiyatı bölümleri ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi hususunda öğretim üyelerimiz ile fikir alışverişinde bulundu.

Bölümümüze belli aralıklarla Türkmenistan’dan akademik personel gelişlerinde ve aynı şekilde bölümümüzdeki akademik personelin Türkmenistan’a gidişlerinde vize uygulamasına yönelik kolaylık sağlanması gündeme getirildi.

Türk dünyası çalışmalarında Türkmen Türkçesi ve Türkmen Edebiyatı ile ilgili kaynakların temin edilmesinde yaşanan sıkıntılar görüşüldü. Türkmenistan’daki Türkmen Dili ve Edebiyatı bölümleri ve bölümümüz arasında karşılıklı araştırma imkanlarının geliştirilmesi ve Türkiye Türkolojisinde büyük bir eksikliği olan Türkmence - Türkçe, Türkçe -Türkmence sözlüğün hazırlanılmasıyla ilgili önerilerde bulunuldu.

Ayrıca bölümümüzde Türkmen kültürünün, el sanatlarının, halk oyunlarının tanıtılmasına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi konuşuldu. Bölüm başkanımız Doç. Dr. Bülent BAYRAM’ın Başkonsolos Myratgeldi SEYİTMAMMEDOV’a günün anısına hediye takdim etmesiyle ziyaret sonlandı.

Türkmenistan ÇTLE

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.