Öğretim Üyemiz Yrd. Doç Dr. İlker Tosun ‘’Tuva Türklerinin Eski Gelenekleri’’ Konulu Seminer Verdi

22/05/2017 12:51:41 - 23/05/2017 12:51:41 - 6498 Okunma

Öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. İlker TOSUN üniversitemizde ‘’Tuva Türklerinin Eski Gelenekleri’’ konulu seminer verdi. Tuvaların bulundukları coğrafya ve kültürel hayatlarına dair bilgiler verdi.

Tuva’nın Asya kıtasının merkezi olduğuna dikkat çekti. Tuva’da Kamlık inancı, Tibet Budizmi, Lamaizm ve Hristiyanlık dininin olduğunu söyleyerek Tuvaların inanç sisteminden bahsetti.

Tuvaların evlerinin mitolojik bir öneme sahip olduğunu belirten TOSUN, bir Tuva evinin iç ve dış özelliklerini anlatarak görsel paylaşımlarda bulundu.

Tuvaların doğum ve ölüm adetleriyle ilgili bilgiler vererek seminerine son verdi.

Tuvalar İlker Tosun