Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş Tarafından Bulgaristan Şumnu’Da “Balkanlar’Da Türk Kültürü” Konulu Bir Sunum Gerçekleştirildi.

23/11/2016 10:46:27 - 23/11/2016 10:46:27 - 15121 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ tarafından 19.11.2016 tarihinde Bulgaristan Şumnu Türk Kültür Evi(Okuma Evi) ev sahipliğinde, “Balkanlar’da Türk Kültürü” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

13. Geleneksel Şumnu Genç Kalemler Türkçe Şiir Yarışması ve kültürel etkinlikler çerçevesinde düzenlenen etkinliğe, Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Niyazi Evren AKYOL, Bulgaristan Başmüftülüğü Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat AHMET ve diğer müftülük temsilcileri, Şumnu Kültür Evi Yöneticisi Nurten REMZİ, Bulgaristan Türklerinin temsilcisi değerli yazarlar, Türkiye’den akademisyenler Prof. Dr. Şenel ÖNALDI ve Yrd. Doç. Dr. Atıf AKGÜN de katıldı. 

Bölgede yaşayan Türk halkı ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte haricen, Türkçe şiir yarışması, kitap ve geleneksel kıyafet sergisi, halk oyunu gösterileri gibi pek çok faaliyet de yer aldı.

Öğretim Üyemiz KARAKUŞ’un sunumu sonunda Şumnu Kültür Evi Yöneticisi Nurten REMZİ,  sunumun konusunun bölge halkı için çok faydalı olduğunu, bunun için daha kapsamlı farklı bir programda bu sunumun genişletilmiş bir tekrarını talep ettiklerini belirterek öğretim üyemize teşekkür etti.

Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş Balkanlarda Türk Kültürü

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.