Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Çanakkale Konferansı

01/04/2016 00:18:22 - 01/04/2016 00:18:22 - 10099 Okunma

Öğretim Üyemiz tarafından, Makedonya-Kalkandelen “Kalkan Derneği”nde “Bir Devrin Battığı Yer Çanakkale” konulu konferans gerçekleştirildi.

Makedonya-Kalkandelen “Kalkan Derneği”nde, Kırklareli Üniv. Fen Edebiyat Fak. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ tarafından, 17 Mart 2016 tarihinde, “Bir Devrin Battığı Yer Çanakkale” konulu bir konferans verildi.

Üç ana bölümde sunulan konferansta, Çanakkale Savaşı’nın nedenleri, sonuçları ve günümüze verdiği mesajlar, yaşanmış örnekler üzerinden aktarıldı.

Kalkandelen’deki Türkçe eğitim gören öğrenciler ve Türkçe eğitim veren öğretmenlerin yoğun olarak katıldığı konferansta, Balkanlar’dan Çanakkale’ye katılan şehit ve gazilerden de çokça örnekler verildi.

Özellikle Balkanlar’dan Çanakkale’ye katılan şehit ve gazilerden verilen örneklerin dikkat çektiği konferanstan sonra, Kalkan Derneği Başkanı Cengiz Destan, KLÜ Öğr. Üyesi Dr. Ertuğrul KARAKUŞ’a teşekkür belgesi takdim etti. Destan, konferansta verilen bilgilerin birçoğunun, öğrencilerin ilk defa duyduğu bilgiler olduğunu hatırlatarak, benzer faydalı programların daha çok düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

 

Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.