Öğretimiz Üyemizin İçinde Bulunduğu Ukrayna Gagauzlari Heyeti, T.c Başbakani Ve Bakanlari Tarafindan Kabul Edildi.

16/02/2016 14:05:09 - 16/02/2016 14:05:09 - 8100 Okunma

Resmi bir ziyaret için Ukrayna gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Ukrayna’da resmi temaslarda bulundu. Bu kapsamda Ukrayna’da yaşayan Gagauzlardan bir oluşan bir heyeti de kabul etti. Heyet içinde Üniversitemiz Fen-Edebiyat  Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümünde görev yapan ve şimdi Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi’nde bulunan öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Bülent HÜNERLİ’de yer almıştır. Öğretim üyemiz takdimin ardından Ukrayna Gagauzların dilsel malzemesi ve folklorik malzemesi hakkında heyete kısa bir sunum yapmıştır. Konuşmaların ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çekilmiştir.

Yrd. Doç. Dr. Bülent HÜNERLİ