Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Öğretim Üyemiz Tarafından Makedonya-Kırçova-Plasnitsa’Da “Balkanlar’Da Türk Kültürünün Dünü Ve Bugünü” Konulu Bir Konferans Verildi.

27/12/2015 22:17:56 - 27/12/2015 22:17:56 - 8356 Okunma

Türkoloji Projesi kapsamında Makedonya’da görevli olan Kırklareli Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ, Makedonya-Kırçova-Plasnitsa’da “Balkanlar’da Türk Kültürünün Dünü ve Bugünü” konulu bir konferans verdi.

25. 12. 2015 tarihinde Plasnitsa Maksima Derneği tarafından düzenlenen programa, Dernek yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Konferansta; Osmanlı öncesi, Osmanlı dönemi ve Osmanlı sonrasında Balkanlar’da Türk kültürünün geçirdiği değişim hakkında somut örnekler verildi. Konferans çerçevesinde; yer isimleri, edebi eserler, gelenek ve görenekler ile dil hususiyetleri üzerinden Balkanlar’da Türk kültürünün tarihi çizgisiyle ilgili katılımcılar bilgilendirildi.

Kırklareli Üniv. Fen Edebiyat Fak. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ, Makedonya ve Balkanlar genelinde bu tür kültür programlarına devam edeceklerini bildirdi. 

 

Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.