Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Üniversitemiz Ukrayna Türk Haftasında

06/11/2014 19:15:42 - 18/05/2016 22:55:43 - 9864 Okunma

Ukrayna Taras Şevçenko Üniversitesi Türkoloji Bölümü tarafından  27 – 31 Ekim Tarihleri arasında Kiev’de düzenlenen Türk Dilleri ve Kültürleri Haftası kutlamalarına katıldı.

Türk Günü etkinliklerinde Üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Dilleri ve Lehçeleri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Hünerli   “Türkiye’de kutlanan milli ve dini bayramlar” konulu konferans verdi.

Taras Şevçenko Üniversitesi Rektör Yardımcısı’nın da katıldığı Türk Günü etkinlikleri çerçevesinde, Urum Türkleri’nin dili, tarihi ve kültürü, ebru sanatı ve desenli kına yakımı atölye çalışmaları yapıldı.

 

31 Ekim Cuma günü Kiev’deki Gonçara Müzesi’nde düzenlenen Türk gününde Türk ve Ukraynalı öğrenciler ve öğretim görevlileri bir araya geldi.

Türk Günü’nde, Azerbaycan, Türk ve Kırım Tatar yemeklerinin, folklorik giysileri ve dansları yer aldı. Türkoloji Bölümü Başkanı İrina Pokrovskaia, Türk haftasının önceleri daha küçük çapta düzenlendiğini,  bu yıl ise daha çeşitli toplulukların katılımının olduğunu belirterek,  ilişkilerin geliştiğini söyledi.

 

 

 

 

Yrd. Doç. Dr. Bülent HÜNERLİ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.