Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Konferans: Bir Dava Adamı Olarak Mehmet Akif

23/12/2019 10:11:46 - 23/12/2019 10:11:46 - 45723 Okunma

Üniversitemizde; “Bir Dava Adamı Olarak Mehmet Akif” konulu konferans düzenlenmiştir.

 

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2019-2020 Güz Dönemi etkinlikleri kapsamında 18 Aralık 2019 Çarşamba günü, saat 10.30'da Kayalı Kampüsü I. Merkezi Derslikler Binası Fen-Edeb. Fakültesi Konferans salonunda “Bir Dava Adamı Olarak Mehmet Akif” konulu konferans düzenlenmiştir.

Konferans kapsamında Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri TEMİZYÜREK, Mehmet Akif’in özellikle gençler tarafından örnek alınması gereken karakteri üzerinde durdu. Ayrıca Prof. TEMİZYÜREK, özellikle de cesaret ve sözünde durma özelliklerinin günümüz gençleri açısından örnek alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Safahat’ta her türlü güncel problem değinildiği; toplumsal şiddet, cehalet, insan hakları gibi konularda Mehmet Akif’in çok güzel örnekler ve çözümler sunduğunu  da vurguladı.

Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa; KLÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem ÇAMUR, KLÜ Fen Edebiyat Fakültesinin farklı bölümlerinden bölüm başkanı, öğretim üyeleri ve öğrenciler, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyeleri ve bölüm öğrencileri katıldı.

Katılanlara “Bir Dava Adamı Olarak Mehmet Akif” konusunda önemli bir deneyim ve bilgi birikimi sağlayan konferans, büyük bir ilgiyle takip edildi. Konferans; KLÜ Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm           Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir ATICI tarafından Prof. Dr. Fahri TEMİZYÜREK’e bölüm yıllık kitabı ve KLÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem ÇAMUR tarafından plaket takdim edilmesi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Mehmet Akif Ersoy Çtle Etkinlik Konferans

Facebook Twitter Google Plus
Konferans: Bir Dava Adamı Olarak Mehmet Akif
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.