Konferans: Türk Dünyasina Seyahat-5 Kirgizistan

10/12/2019 11:56:21 - 10/12/2019 11:56:21 - 13982 Okunma

Üniversitemizde; “Türk Dünyasına Seyahat-5 (Kırgızistan)” konulu sunum gerçekleşmiştir.

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2019-2020 Güz Dönemi etkinlikleri kapsamında 03 Aralık 2019 Salı günü, saat 14.30'da, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda “Türk Dünyasına Seyahat 5 (Kırgızistan)” konulu sunum gerçekleşmiştir.

Sunum öncesinde açılış konuşması yapan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir ATICI, güz döneminde faydalı bir etkinlikle daha birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Araştırma Görevlisi Ayşe ŞENER, "Türk Dünyasına Seyahat-5 Kırgızistan" konulu sunumunu gerçekleştirmiştir. Uzun bir dönem araştırma için Kırgızistan’da bulunan ŞENER, Kırgız Türklerinin gelenek ve görenekleri, Kırgızistan’ın siyasi ve coğrafi durumu gibi pek çok konuda, çok sayıda görsel eşliğinde ayrıntılı bilgiler verdi.

Büyük bir ilgiyle takip edilen sunum; Araştırma Görevlisi Ayşe ŞENER’e plaket takdim edilmesi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile son bulmuştur.

fef çtle klu kırklareli kırgızistan gezi

krg
kırgızistan