Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Konferans : " Atatürk'ün Dil Ülküsü Ve Türk Dil Kurumu"

28/10/2019 10:20:28 - 28/10/2019 10:20:28 - 16357 Okunma

Üniversitemizde; “Atatürk’ün Dil Ülküsü ve Türk Dil Kurumu” konulu konferans düzenlenmiştir.

 

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2019-2020 Güz Dönemi etkinlikleri kapsamında 24 Ekim 2019 Perşembe günü, saat 14.30'da Kayalı Kampüsü I. Merkezi Derslikler Binası Fen-Edeb. Fakültesi Konferans salonunda “Atatürk’ün Dil Ülküsü ve Türk Dil Kurumu” konulu konferans düzenlenmiştir.

Konferans kapsamında Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN, Atatürk’ün dil ile ilgili yıllarca birçok kitap okuyarak zihnî hazırlık sürecini tamamladıktan sonra, uzmanlara da danışarak birçok yeni adım attığını vurguladı. Ayrıca Prof. GÜNŞEN, Atatürk’ün Türk millet ve Türkçe üzerine söylediği sözlerinden hareketle onun bu alanda yapmak istediği şeyleri anlattı. Gazi’nin vasiyetinden Türk Dil Kurumu’na pay ayırmasının da bu kuruma verdiği önemi göstermesi bakımından önemli olduğunu vurguladı.

Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa; KLÜ Fen Edebiyat Fakültesinin farklı bölümlerinden öğretim üyeleri, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyeleri ve bölüm öğrencileri katıldı.

Katılanlara “Atatürk’ün Dil Ülküsü ve Türk Dil Kurumu” ile ilgili önemli bir deneyim ve bilgi birikimi sağlayan konferans, büyük bir ilgiyle takip edildi. Konferans; KLÜ Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir ATICI tarafından Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN’e plaket takdim edilmesi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

ÇTL ctle fef konferans ahmetgunsen

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.