Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Konferans: Türk Dünyasına Seyahat 4 - Tuva Cumhuriyeti

10/10/2019 11:05:06 - 10/10/2019 11:05:06 - 16684 Okunma

Üniversitemizde; “Türk Dünyasına Seyahat-4 (Tuva Cumhuriyeti)” konulu sunum gerçekleşmiştir.

 

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2019-2020 Güz Dönemi etkinlikleri kapsamında 09 Ekim 2019 Çarşamba günü, saat 14.30'da, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda “Türk Dünyasına Seyahat 4 (Tuva Cumhuriyeti)” konulu sunum gerçekleşmiştir.

Sunum öncesinde açılış konuşması yapan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir ATICI, güz döneminde yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi ve bu faaliyetlerin önemine dikkat çekti. 

Açılış konuşmasının ardından Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi, Dr. Öğr. Üyesi İlker TOSUN "Türk Dünyasına Seyahat-4 Tuva Cumhuriyeti" konulu sunumunu gerçekleştirmiştir. Yaz döneminde bir dizi alan araştırması ve gözlem için Tuva Cumhuriyeti’ne giden Dr. İ. TOSUN, bu ülkeye yolculuk, Tuva Türklerinin gelenek ve görenekleri, Tuva Cumhuriyeti’nin siyasi ve coğrafi durumu gibi pekçok konuda ayrıntılı bilgiler verdi.

Dr. İ. TOSUN’un bu ülke ve bu ülkede yaşayan Türkler ile ilgili çeşitli bilimsel çalışmaları da bulunmaktadır.

Büyük bir ilgiyle takip edilen sunum; Dr. İ. TOSUN’a plaket takdim edilmesi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile son bulmuştur.

çtl konferans tuva türk dünyasına seyahat

Facebook Twitter Google Plus
tuvaaa
tuva
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.