Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Bayram Trt Avaz’In 'kültür Sanat Avaz' Programına Katıldı

23/08/2019 15:44:26 - 23/08/2019 15:44:26 - 16439 Okunma

Üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent BAYRAM, TRT AVAZ’ın Kültür Sanat Avaz programına katılarak Çuvaşlar ve Çuvaş edebiyatı konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye Çuvaşları tanıtarak başlayan BAYRAM, Çuvaşların dil, kültür, inançları bakımından Türk dünyasının nadide boylardan biri olduğunu söyledi. Türkiye’deki akademik çalışmalarda, Çuvaşların hak ettiği değeri görmediğini belirterek kendisinin Çuvaşçayı öğrenme serüveninden bahsetti. Yakın dönemde Çuvaş edebiyatından Aleksander Artemyev’in ‘Salambi’ isimli romanını Türkiye Türkçesine aktaran BAYRAM,  bu romanı Türk edebiyatına kazandırma sürecini anlattı. BAYRAM, çok yakınımızdaki Türk boylarında tespit edemediğimiz birçok ortak kültürel mirasın uzak olarak gördüğümüz Çuvaşların kültür ve edebiyatında korunduğuna dikkat çekti.

Programın tamamını izlemek isteyenler aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilir.

KLU Bülent Bayram Çuvaşlar