Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Üniversitemizde; “Hayata Edebiyat Ile Bakmak” Konulu Konferans Düzenlendi

16/05/2019 16:24:40 - 16/05/2019 16:24:40 - 18520 Okunma

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi etkinlikleri kapsamında 10 Mayıs 2019 Cuma günü, saat 15.00'da Kayalı Kampüsü I. Merkezi Derslikler Binası Fen-Edeb. Fakültesi Konferans Salonda “Hayata Edebiyat ile Bakmak” konulu konferans düzenlenmiştir.

Konferans kapsamında Antalya Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Şair-Akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan KARABURGU, öncelikle “edebiyat” kavramının bir terim olarak Türk edebiyatına girişi üzerinde durdu. Namık Kemal ve Mizancı Murad’ın eserlerinden hareketle edebiyatın bizde “ahlak ve edeb” kavramlarıyla benimsendiğine dikkat çekti.

Dr. KARABURGU, edebî türlerin hayatı etkilemesi üzerinde durdu ve “Madam Bovary” ve “Çalıkuşu” romanları üzerinden örnekler verdi. Şair yönüyle de tanınan Dr. KARABURGU, dinleyicilerin isteği üzerine bir şiirini seslendirerek konferansa son verdi.

      Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans, KLÜ Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent BAYRAM’ın Dr. KARABURGU’ya plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

KLÜ ÇTLE Oğuzhan Karaburgu

Facebook Twitter Google Plus
1
2
3
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.