Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Üniversitemizde; Klü Fef Çağdaş Türk Lehçeleri Ve Edebiyatları Bölümü Tarafından “Bilgi Şöleni Ve Sergi” Gerçekleştirildi

13/05/2019 16:29:13 - 13/05/2019 16:29:13 - 21594 Okunma

Üniversitemizde; Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında 9-10 Mayıs 2019 tarihlerinde, KLÜ 1 Numaralı Derslik Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda, ÇTLE Bölümü son sınıf öğrencilerinin “Tez Sunumları”ndan oluşan “Bilgi Şöleni” gerçekleştirilmiştir.

İlki 2017-2018 ders yılı sonunda düzenlenen ve büyük ilgiyle takip edilen “Bilgi Şöleni”nin bu sene iki misafiri de vardı: Akdeniz Üniv. Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Abdullah KÖK ve Şair-Akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan KARABURGU. Bilgi Şöleni’nin ilk oturumunu da yöneten   Prof. Dr. Abdullah KÖK, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü son sınıf öğrencilerinin sunumlar sırasındaki başarısına dikkat çekti. Ayrıca, öğrencilerin konuya hakimiyeti, kendilerine güvenleri ve zamanı kullanma becerilerinin ileri düzeyde olduğunu vurguladı.

Bilgi Şöleni’nin beraberinde; birçok farklı folklorik obje ve nadir bulunan kitaptan oluşan, Balkanlar’dan Türkistan’a uzanan Türk kültür yelpazesinin zenginliğini ortaya koyan “Türk Dünyası” temalı “sergi” de düzenlendi. İki gün boyunca açık kalan sergi, üniversitemizin farklı bölümlerinden akademisyen ve öğrenciler tarafından da ilgiyle takip edildi.

İki gün boyunca devam eden “Bilgi Şöleni” ve “Sergi”nin başlangıcında Akdeniz Üniv. Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Abdullah KÖK ve Şair-Akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan KARABURGU birer konferans verdi.

KLÜ Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent BAYRAM, “Bilgi Şöleni” ve “Sergi”yi, her yıl daha da profesyonelleştirerek devam ettirmeyi planladıklarını bildirdi. Prof. BAYRAM, destek veren misafir akademisyenlere, ÇTLE Bölümü akademik personeli ve tüm öğrencilere teşekkür etti.

KLÜ ÇTLE Bilgi Şöleni

Facebook Twitter Google Plus
Bilgi Şöleni 1
Bilgi Şöleni 2
Bilgi Şöleni 3
Bilgi Şöleni 4
Bilgi Şöleni 5
Bilgi Şöleni 6
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.