Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Üniversitemizde; "ahiska Sürgünü" Konulu Tiyatro Gösterimi Gerçekleştirildi

13/05/2019 16:09:02 - 13/05/2019 16:09:02 - 18035 Okunma

Üniversitemiz Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında 8 Mayıs 2019 Çarşamba günü, saat 18.00'da Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salonda, ÇTLE Bölümü öğrencilerinden oluşan Körünç Tiyatro Topluluğu'nun hazırladığı "AHISKA SÜRGÜNÜ" konulu tiyatro gösterimi gerçekleştirilmiştir.

Stalin tarafından bir gecede yurtlarından sürülen binlerce Ahıskalı Türk’ün dramının anlatıldığı tiyatro gösterimi öncesinde, bu sürgünü anlatan bir de kısa sunum izlendi. Ayrıca öğrenciler tarafından şiirler de okundu. Yoğun ilgiyle takip edilen tiyatro gösteriminde ÇTLE Bölümü öğrencilerinin özellikle oyunculuk konusundaki maharetleri dikkat çekti.

Tiyatro gösterimine, KLÜ Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent BAYRAM, Üniversitemizin çeşitli bölümlerinden bölüm başkanları ve akademik personel, ÇTLE Bölümü öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

      Büyük bir ilgiyle takip edilen tiyatro gösterimi; Körünç Tiyatro Topluluğu üyelerine belge takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son bulmuştur.

KLÜ ÇTLE Körünç Tiyatro Topluluğu Ahıska Sürgünü

Facebook Twitter Google Plus
Tiyatro 1
Tiyatro 2
Tiyatro 3
Tiyatro 4
Tiyatro 5
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.