Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Üniversitemizde; “Xi.yüzyıl Türkistan’Inda Din Dili Üzerine Düşünceler” Konulu Konferans Düzenlendi

13/05/2019 15:54:58 - 13/05/2019 15:54:58 - 20614 Okunma

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi etkinlikleri kapsamında 9 Mayıs 2019 Perşembe günü, saat 13.30'da Kayalı Kampüsü I. Merkezi Derslikler Binası Fen-Edeb. Fakültesi Konferans salonda “XI.Yüzyıl Türkistan’ında Din Dili Üzerine Düşünceler” konulu konferans düzenlenmiştir.

Konferans kapsamında Antalya Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah KÖK, öncelikle Türk milletinin Müslümanlaşma süreci üzerinde durdu. Prof.KÖK, bu sürecin zamana yayılmış bir şekilde gerçekleştiğini vurguladı. 

Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta; yapılan ilk Türkçe Kur’an tercümeleri üzerinden, XI.Yüzyılda kullanılan dinî terimler ve bu terimlerin artzamanlı ve eşzamanlı karşılaştırması yapıldı.

Prof. Dr. Abdullah KÖK konferans sonrasında, KLÜ Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü son sınıf öğrencilerinin Bitirme tezlerini sunduğu Bilgi Şöleni kapsamında ilk oturumu da yönetti.

Katılanlara “XI.Yüzyıl Türkistan’ında Din Dili” ile ilgili önemli bir deneyim ve bilgi birikimi sağlayan konferans, büyük bir ilgiyle takip edildi. Konferans; Prof. Dr. Abdullah KÖK’e plaket takdim edilmesi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

KLU ÇTLE Abdullah Kök

Facebook Twitter Google Plus
1
2
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.