Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

“Türk Dünyasi Edebiyatlarinda Repressiya” Konulu Konferans Düzenlendi

22/04/2019 16:31:51 - 22/04/2019 16:31:51 - 20778 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi etkinlikleri kapsamında 18 Nisan 2019 Perşembe günü, “Türk Dünyası Edebiyatlarında Repressiya” konulu konferans gerçekleştirildi.

I. Merkezi Derslikler Binası Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonda yapılan konferansa Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim DİLEK konuşmacı olarak katıldı. “Repressiya” kavramını açıklayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. İbrahim DİLEK, SSCB döneminde halk üzerinde kurulan baskının önce aşamalarını ve ardından da çeşitlerini birçok şair-yazarın hayatından verdiği örneklerle açıkladı. Bu baskıların Türk ve dünya edebiyatlarına yansıması üzerinde de durdu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansı; Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent ŞEN, Matematik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasin ÜNLÜTÜRK, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyeleri ve bölüm öğrencilerinin yanı sıra farklı bölümlerden öğretim üyeleri ve öğrenciler dinledi. Dinleyicilere “Türk Dünyası Edebiyatlarında Repressiya” ile ilgili önemli bir deneyim ve bilgi birikimi sunan konferans, büyük bir ilgiyle takip edildi.

Konferans; Prof. Dr. İbrahim DİLEK’e plaket takdim edilmesi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

KLÜ ÇTLE Repressiya

Facebook Twitter Google Plus
1
2
3
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.