Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Üniversitemizde “Halaç Türkleri (Dil Ve Edebiyat)” Konulu Panel Düzenlenmiştir

12/04/2019 11:02:30 - 12/04/2019 11:02:30 - 20733 Okunma

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi etkinlikleri kapsamında 08 Nisan 2019 Pazartesi günü, saat 16.00'da Kayalı Kampüsü I. Merkezi Derslikler Binası Fen-Edeb. Fakültesi Konferans Salonu’nda “Halaç Türkleri (Dil ve Edebiyat)” konulu panel düzenlenmiştir.

KLÜ Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Abdulkadir ATICI’nın yönettiği panele, İran’dan araştırmacı-yazar Ali Asker CEMRASİ ve Namık Kemal Üniv. Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sonel BOSNALI katılmıştır.

Panel kapsamında öncelikle; İran’dan araştırmacı-yazar  Ali Asker CEMRASİ, Halaç Türkleri ve Türk dilinin en dikkat çekici özelliklerini bünyesinde barındıran Halaç Türkçesiyle ilgili yaklaşık yirmi yıldır  sürdürdüğü çalışmaları hakkında bilgi verdi. Halaç Türkçesiyle sunumunu gerçekleştiren Cemrasi’nin konuşmasını, Dr. Abdulkadir ATICI anlık olarak Türkiye Türkçesine aktarmıştır.

Panelin ikinci bölümünde, Namık Kemal Üniv. Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sonel BOSNALI, Halaç Türkçesinin genel özellikleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. BOSNALI haricen, Türk dilinin böylesine önemli bir kolunun en önemli temsilcilerinden birisi olan Ali Asker CEMRASİ’nin Kırklareli Üniversitesinde bulunmasının da tarihî denilebilecek önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı.

    Katılanlara Halaç Türkleri ve Halaç Türkçesiyle ilgili önemli bir deneyim ve bilgi birikimi sağlayan panel, büyük bir ilgiyle takip edildi. Panel; sunum yapan katılımcılara belgelerinin takdim edilmesi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

KLÜ ÇTLE Halaç Türkleri

Facebook Twitter Google Plus
1
2
3
4
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.