Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Üniversitemizde; "yurdu Yaşatmak İçin Can Ve Kan Verenlere Vefa Gecesi" Temalı Konser Ve Şiir Gecesi Düzenlendi

19/03/2019 10:47:11 - 19/03/2019 10:47:11 - 21466 Okunma

Üniversitemiz Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi Mart ayı etkinlikleri kapsamında 15 Mart 2019 Cuma günü, saat 19.00'da Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salonda Küy Müzik Grubu'nun katılımlarıyla "Yurdu Yaşatmak İçin Can ve Kan Verenlere Vefa Gecesi" temalı konser ve şiir gecesi düzenlendi.

İlki 2018 yılında düzenlenen ve büyük bir ilgiyle takip edilen program kapsamında; KLÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur ALKAN yönetimindeki Küy Müzik Grubu, birbirinden güzel kahramanlık içerikli türkü ve marş seslendirdi.

Program, KLÜ Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr.  Bülent BAYRAM’ın açılış konuşmasıyla başladı. Doç. Dr. BAYRAM, “ÇTLE Bölümü olarak düzenlediğimiz bu etkinliklerle, aslında millî eğitim sistemimizin bizden istediği ‘millî ve manevî değerlere saygılı insanlar yetiştirme’ hedefine de hizmet ediyoruz.” dedi.

Öğretim Görevlisi Uğur ALKAN yönetimindeki Küy Müzik Grubunun seslendirdiği müzikler eşliğinde birçok öğrenci, kahramanlık şiirleri okudu. Şiirlerin akabinde Küy Müzik Grubu tarafından Balkanlardan Tükistan’a kadar bütün Türk dünyasından seslendirilen marş ve kahramanlık türküleri, programı ilgiyle takip eden katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Programa; KLÜ ÇTLE Bölümü Başkanı Bülent BAYRAM, Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent ŞEN, Pınarhisar MYO Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ, ÇTLE Bölüm Hocaları, üniversitemizin diğer bölümlerinden değerli hocalar ve öğrenciler katıldı.

Büyük bir ilgiyle takip edilen program; toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

KLÜ ÇTLE Konser Şiir Gecesi

Facebook Twitter Google Plus
Konser Resmi 1
Konser Resmi 2
Konser Resmi 3
Konser Resmi 4
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.