Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Üniversitemizde; “Türk Dünyasına Seyahat-3 (Azerbaycan, Moğolistan, Kazakistan)” Konulu Panel Düzenlenmiştir.

07/03/2019 10:08:09 - 07/03/2019 10:08:09 - 24430 Okunma

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi etkinlikleri kapsamında 06 Mart 2019 Çarşamba günü, saat 16.00'da Kayalı Kampüsü I. Merkezi Derslikler Binası 105 numaralı salonda “Türk Dünyasına Seyahat 3 (Azerbaycan, Moğolistan, Kazakistan)” konulu panel düzenlenmiştir.

Panel kapsamında öncelikle; Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Ertuğrul KARAKUŞ 2018 yılı içerisinde gerçekleştirdiği Azerbaycan ve Dr. Abdulkadir ATICI da yine aynı yıl içerisinde gerçekleştirdiği Moğolistan seyahatiyle ilgili görseller eşliğinde bilgi verdi. Daha sonra ÇTLE bölümü öğrencilerinden Ayşenur ALKAN ve Şeydanur KANTARCI da 2018 yılı yaz döneminde eğitim-araştırma kapsamında bulundukları Kazakistan ile ilgili izlenimlerini görseller eşliğinde katılımcılarla paylaştılar.

İLESAM ile bir dizi kültürel etkinliğe katılmak için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunup araştırma ve gözlemler yapan Dr. Ertuğrul KARAKUŞ, izlenimlerini görseller eşliğinde paylaştı. Dr. KARAKUŞ haricen, Türk Dünyası edebiyatlarının en önemli isimlerinden Anar RIZA’nın ses kaydını ve ayrıca da Cengiz AYTMATOV’un oğlu Asgar AYTMATOV’un “Kırklareli Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü öğrencilerine özel mesajlar içeren” ses kaydını farklı bir deneyim olarak katılımcılara sundu.

Dr. Abdulkadir ATICI da, bir bilimsel program için bulunduğu Moğolistan’daki gözlemlerini resimler eşliğinde paylaştı. Dr. ATICI’nın özellikle Köktürk Yazıtları ve Orhun Nehri ile ilgili paylaştığı resimler ve izlenimleri ilgiyle izlendi.

2018 yaz döneminde “4.Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu” kapsamında Kazakistan’da bulunan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri Ayşenur ALKAN ve Şeydanur KANTARCI da sahada çektikleri fotoğraflar eşliğinde Kazakistan ile ilgili tecrübelerini paylaştılar. Genç Türkolog adaylarının resimler eşliğinde yaptıkları değerlendirmeler de ilgiyle izlendi.

Büyük bir ilgiyle takip edilen panel; sunum yapan kaılımcılara belgelerinin takdim edilmesi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile son bulmuştur.

KLU ÇTLE Panel

Facebook Twitter Google Plus
Panel-1
Panel-2
Panel-3
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.