Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Bulgaristan’Da Öğretim Üyemiz Dr. Ertuğrul Karakuş Tarafından “Balkan Türkleri Edebiyatının Büyük İsmi Ömer Osman Erendoruk” Konulu Konferans Verildi

26/02/2019 12:47:28 - 26/02/2019 12:47:28 - 19450 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ertuğrul KARAKUŞ tarafından, Bulgaristan Koşukavak Belediyesinin düzenlemiş olduğu bir organizasyonda, “Balkan Türkleri Edebiyatının Büyük İsmi Ömer Osman ERENDORUK” konulu bir konferans verildi.

Bulgaristan Türkleri Edebiyatının Büyük İsmi Ömer Osman ERENDORUK’u anma etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen konferans; 20 Aralık 2019 Çarşamba günü Koşukavak Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti. Konferansta öncelikle büyük yazarın hayatını içeren bir belgesel video gösterimi yapıldı. Ardından da yıllarca Ö.O.ERENDORUK’un yanında bulunan yazar Mehmet TÜRKER, anılarından hareketle yazarın dava adamı yönüne dikkat çekti. Ardından Dr. KARAKUŞ’un sunumuna geçildi.

Dr. KARAKUŞ, Ö.O.ERENDORUK’un dava adamlığı yanında edebi eserlerinin de Türk Dünyası Edebiyatı içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Yazarın edebi yönünü “dil ve üslup”, “edebiyat tekniği” ve “Türk dünyası edebiyatındaki önem” gibi üç farklı açıdan değerlendiren Dr. Ertuğrul KARAKUŞ, bu yönlerin hepsinde de ERENDORUK’un büyük mesafeler kaydetmiş bir yazar olduğunu vurguladı. Ayrıca Dr. KARAKUŞ, ERENDORUK’un da C.AYTMATOV gibi, C.DAĞCI gibi Türk ve dünya edebiyatlarında tanınabilmesi için tek eksiğin tanıtım olduğunu vurguladı. Konferans sonrasında yazarın sevdiği türkülerden de örnekler sunuldu.

İlgiyle takip edilen konferansa; Bulgaristan Koşukavak Belediye Başkanı Sabihan Kerim Mehmed, Başkan yardımcıları, Ömer Osman ERENDORUK’un akrabaları ve arkadaşları  da katıldı.

Bulgaristan Ömer Osman Erendoruk

Facebook Twitter Google Plus
Ertuğrul Karakuş
Ertuğrul Karakuşş
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.