Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Üniversitemizde; “Doğu Türkistan Gerçeği” Konulu Konferans Düzenlenmiştir

26/02/2019 12:43:39 - 26/02/2019 12:43:39 - 19851 Okunma

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi etkinlikleri kapsamında 21 Şubat 2019 Perşembe günü, saat 16.00'da Kayalı Kampüsü II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu Konferans Salonu’nda “Doğu Türkistan Gerçeği” konulu konferans düzenlenmiştir.

Konferans kapsamında; İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ali AHMETBEYOĞLU, “Doğu Türkistan gerçeği”ni, birçok farklı yönüyle ele aldı. Dr.AHMETBEYOĞLU öncelikle, Doğu Türkistan bölgesinin tarihine, “Sincan” yer adının da anlamından hareketle dikkat çekti.

Bölgenin stratejik ve ekonomik önemi üzerinde sayısal verilerden hareketle duran Dr.AHMETBEYOĞLU, ardından da Çin’in bölgede uyguladığı politikalara değindi. Konuşmacı, özellikle de bölgede uygulanan politikalar sonucu oluşturulan toplama kampları ve insan hakları ihlallerine dikkat çekti.

İlgiyle takip edilen konferansa; Trakya Üniversitesinden Prof.Dr.Ahmet GÜNŞEN, Doç.Dr.Oğuzhan DURMUŞ, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyeleri ve üniversitemizin farklı bölümlerinden bazı öğretim üyelerinin yanında çok sayıda öğrenci de katıldı.

Büyük bir ilgiyle takip edilen konferans; plaket takdim edilmesi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile son bulmuştur.

 

ÇTLE Doğu Türkistan Gerçeği

Facebook Twitter Google Plus
Doğu Türkistan Gerçeği
Doğu Türkistan Gerçeğii
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.