Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Karakuş Tarafından, Bağcılar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde “Balkanlar’Dan Türkistan’A Ulaşan Çığlık: Yahya Kemal Beyatlı” Adlı Konferans Verildi.

21/12/2018 18:38:58 - 21/12/2018 18:38:58 - 17324 Okunma

Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul KARAKUŞ tarafından, Bağcılar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde “Balkanlar’dan Türkistan’a Ulaşan Çığlık: Yahya Kemal Beyatlı” adlı konferans verildi.

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ertuğrul KARAKUŞ tarafından Bağcılar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde “Balkanlar’dan Türkistan’a Ulaşan Çığlık: Yahya Kemal Beyatlı” adlı konferans verildi.

Konferans; 13 Aralık 2018 Perşembe günü Bağcılar Belediyesi, Balkanlara Vefa Derneği ve Hoca Ahmet Yesevi İlim ve Kültür ve İrfan Vakfı organizasyonunda gerçekleşti. Konferansta Dr. KARAKUŞ tarafından öncelikle Yahya Kemal’in hayat hikayesi üzerinde duruldu. Şairin eserlerinde Üsküp hayatının tesiri vurgulandı. Şairin Üsküp hayatıyla ilgilili son bulgulara değinildi.

Konferansın ikinci bölümünde 1950’li yıllarda Hindistan-Pakistan üzerinden Türkiye’ye gelen Kazak Türklerine Yahya Kemal’in yardımı konusu üzerinde duruldu. Bu konuda yaygın bilinen yanlışlar düzeltildi. Kazak Türklerinin Türkiye’ye geliş hikayesi hakkında bilgiler verildi.

Yaklaşık iki buçuk saat süren konferansa; Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı, Dernek Başkanları, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Arşiv görevlileri ile Bağcılar’da yaşayan Kazak Türklerinin temsilcileri de katıldı.

KLU Konferans

Ertuğrul Karakuş