Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Karakuş’Un “Yahya Kemal Ve Üsküp” Adlı Kitabı Yayınlandı

06/11/2018 09:41:24 - 27/11/2018 09:41:24 - 17524 Okunma

Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul KARAKUŞ’un “YAHYA KEMAL VE ÜSKÜP” adlı kitabı yayınlandı.

Kırklareli Üniv. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul KARAKUŞ’un “YAHYA KEMAL VE ÜSKÜP” adlı kitabı yayınlanmıştır.

Üsküplü olan ve çağdaş Türk şiirinin kurucuları arasında gösterilen büyük şair Yahya Kemal Beyatlı’nın doğduğu şehir olan Üsküp ile ilişkisini, Üsküp hayatının ayrıntılarını ve çocukluk-gençlik dönemini geçirdiği bu şehrin, şairin eserlerine etkisini ayrıntılı bir şekilde ele alan kitap, bu özellikleriyle alanında ilk olma özelliği taşıyor. Ayrıca; Yahya Kemal’in erken yaşta vefat eden annesi Nakiye Hanım’ın 1950’lerde kaybolan ve 2015 yılında Dr. Ertuğrul KARAKUŞ tarafından yeniden bulunan mezar taşıyla ilgili bilgiler, Yahya Kemal’in hayatında önemli yeri olan Rakofça’nın resimleri ve şairin Üsküp hayatıyla ilgili şimdiye kadar hiçbir kitapta yer almayan birçok ayrıntı kitapta yer alıyor.

Yahya Kemal’in Üsküp hayatının şairin eserlerine tesirinin örneklerle açıklandığı kitap, son kısmına eklenen resimlerle de Yahya Kemal-Üsküp ilişkisini merak edenler için rehber kitap olma özelliği de taşıyor.

03.11.2018 tarihinde, aynı zamanda kitabın yayıncısı olan İstanbul Fetih Cemiyeti-Yahya Kemal Enstitüsü ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ortaklığında, İstanbul Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Vefatının 60.Yıldönümünde Yahya Kemal Beyatlı Sempozyumu”nda da “YAHYA KEMAL VE ÜSKÜP” adlı kitap okuyucusuyla buluştu.

 

Yahya Kemal Üsküp

Facebook Twitter Google Plus
Yahya Kemal ve Üsküp Kitabı
Yahya Kemal Sempozyumu
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.