Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Üniversitemizde "türk Dünyasina Seyahat-1 (Moğolistan-Rusya Federasyonu/güney Sibirya, Kazakistan, Kirgizistan, İran, Bulgaristan)” Konulu Panel Düzenlendi

24/10/2018 13:46:59 - 25/10/2018 13:46:59 - 20233 Okunma

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi etkinlikleri kapsamında 23 Ekim 2018 Salı günü II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu Konferans Salonu’nda "Türk Dünyasına Seyahat-1 (Moğolistan-Rusya Federasyonu/Güney Sibirya, Kazakistan, Kırgızistan, İran, Bulgaristan)” konulu panel gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erhan AKTAŞ’ın oturum başkanlığını yaptığı panele; Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatlarımı Bölümü öğrencileri Nilay İDRİSOĞLU, Filiz PEKER ve Mustafa Uğur ÇETİN konuşmacı olarak katıldı.

Panelin ilk konuşmacısı Nilay İDRİSOĞLU, Bulgaristan’ın Rozgrad şehrinde ve köylerinde yapmış olduğu araştırmalarından bahsederek değerlendirmelerde bulundu. Ardından Filiz PEKER, İran’da Türkmen Sahra bölgesinde yaşayan Türkmen ve Kazak ailelere dair gözlemlerini aktardı. Son panelist Mustafa Uğur ÇETİN ise, Yaz Okulu (Ahmet Yesevi Üniversitesi) için gittiği Kazakistan ve Özbekistan seyahatlerinde edinmiş olduğu bilgileri ve gözlemleri anlattı. Panelin oturum başkanı ve son konuşmacısı Dr. Öğr. Üyesi Erhan AKTAŞ da Moğolistan ve Hakasya’da yapmış olduğu alan araştırmasını görseller eşliğinde ana hatlarıyla sundu.

Panelin sonunda Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatlarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM, lisans öğrencilerinin kendi imkânlarıyla alan araştırması amacıyla yurtdışına gitmelerini bölüm olarak takdir ettiklerini ve desteklediklerini bildirdi.

Panel, katılımcılara teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

KLU ÇTLE Panel

Facebook Twitter Google Plus
23 Ekim Panel
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.