Üniversitemizde "türk Edebiyatında Hamzanâmeler” Konulu Konferans Düzenlendi

25/04/2018 10:57:46 - 26/04/2018 10:57:46 - 12916 Okunma

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünün düzenlemiş olduğu 2017-2018 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi etkinlikleri kapsamında Arel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muhammet YELTEN "Türk Edebiyatında Hamzanâmeler” konulu bir konferans verdi.

Prof. Dr. Muhammet YELTEN sözlerine hamzanâmenin ne olduğunu, ne tür yazılar içerdiğini anlatarak başladı. Hamzanâmelerin hangi dönemde yazıldığını ve günümüz metinleri ile arasındaki farkları belirtti. Hamzanâmelerin dil özelliğinden bahseden YELTEN, hamzanâme örnekleri okuyarak paylaşımda bulundu. Hamzanâmeler ile ilgili görseller paylaşarak hamzanâmenin 72 ciltten oluştuğunu ve her cildin giriş cümlesinin aynı olduğunu, 72. Cildin bitiş cümlesinden de son cilt olduğunun anlaşıldığına dikkat çekti.

Konferans, soru-cevap kısmının ardından öğretim üyemiz Doç. Dr. Bülent BAYRAM’ın Prof. Dr. Muhammet YELTEN’e katılımlarından ötürü teşekkür ederek plaket takdim etmesiyle sona erdi.

KLÜ ÇTLE Konferans