Fen Edebiyat Fakültesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Karakuş Tarafından Trakya Üniversitesi’Nde “Bir Hilâl Uğruna Makedonya’Dan Çanakkale’Ye Yaşanmiş Hikâyeler” Konulu Bir Konferans Verildi

09/04/2018 16:12:18 - 09/04/2018 16:12:18 - 19976 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul KARAKUŞ tarafından 04.04.2018 tarihinde Trakya Üniv.Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen BİR HİLÂL UĞRUNA MAKEDONYA’DAN ÇANAKKALE’YE YAŞANMIŞ HİKÂYELERkonulu bir konferans verildi.

Konferansta; 2013-2016 yılları arasında Makedonya’da Türkoloji dersleri verdiği sırada, köylerden ve şehirlerden Makedonya’dan Çanakkale’ye katılanların hikâyelerini derleyen ve bu hikâyeleri “BİR HİLÂL UĞRUNA, BALKAN’DAN ANADOLU’YA” adlı bir kitapta yayınlayan Dr. Ertuğrul KARAKUŞ’un araştırmaları, katılımcılarla paylaşıldı.

Dr. KARAKUŞ; öncelikle “Çanakkale Savaşı” ve “Balkanlar” konularında ayrı ayrı özet bilgiler verdi. Balkanlar’da tartışmalara rağmen üç bin yılın üstünde bir Türk varlığından ve yaklaşık 1000 yıllık da bir Türk-İslam varlığından söz edilebileceğini vurgulayan Dr. KARAKUŞ, Osmanlı öncesi dönem, Osmanlı dönemi ve Osmanlı sonrası dönem hakkında somut görsellerle bilgiler verdi. Daha sonra da Balkanlar’dan Çanakkale’ye gidenlerle ilgili özet bilgiler sundu.

Konferansın asıl temel kısmını teşkil eden bölümünde de Dr. KARAKUŞ; Üsküp, Kalkandelen, Radoviş, Gostivar, Manastır, Debre, Jupa, Kocacık gibi Makedonya’nın birçok farklı bölgesinden Çanakkale’ye gidenlerle ilgi resimler eşliğinde bilgiler verdi. Katılımcılar tarafından büyük ilgiyle takip edilen konferansın son bölümünde de Dr. KARAKUŞ, “Neden Gönüllü Gittiler?” sorusu etrafında yorumlarla bilgiler verdi.

Konferansa Trakya Üniv.Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bülent AKYAY, Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu (DÜNBALFED) Başkanı Recep VAROL ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, Üniversiteden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferans sonunda Trakya Üniv.Balkan Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bülent AKYAY, Dr. Ertuğrul KARAKUŞ’a teşekkür edip katılım belgesini takdim etti.

Ertuğrul Karakuş Konferans Balkanlar

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.