Üniversitemizde "özbekistan'da Türkoloji: Geçmiş Ve Bugün" Konulu Konferans Düzenlendi

28/02/2018 20:08:25 - 04/03/2018 20:08:25 - 17921 Okunma

Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü'nün 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Bahar dönemi etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu "Özbekistan’da Türkoloji: Geçmiş ve Bugün" konulu konferans, Taşkent Ali Şir Nevâî Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi'nden Dr. Dildora TOŞEVA'nın sunumlarıyla gerçekleştirildi.

Dr. Dildora TOŞEVA, konferans öncesinde Özbekistan’ın kültürel özelliklerini ve Taşkent, Buhara, Semerkand gibi önemli şehir merkezlerini görseller eşliğinde katılımcılara sundu.

Konferansını Özbekçe anlatan TOŞEVA, Özbekistan’da Türkoloji çalışmalarının başlangıcını, sürecini ve günümüzdeki durumunu anlattı.

Konferans, soru-cevap kısmının ardından Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM’ın Dr. Dildora TOŞEVA’ya teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Özbekistan Türkoloji Konferans